16/06/2009
2:30hod
1000,- + 100,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Salát z rýžových nudlí a kuřecího masa

 

Vepřová panenka s omáčkou z modrého sýru, gratinované brambory

 

Zmrzlinový pohár

 

Fanta

Rajčatová polévka

 

Pařížský tatarský steak s toasty

 

Cola s citronem

 

Tentokrát bez párátka (ale vracíc se bez papíru s kterým přišel)


První čtvrhodinku věnoval H2 popisu bizarní scénky s majitelem dvou baráku v samém centru města a jeho chování vůči zaměstnancům. V restauraci jsem - jako režisér dne - přebral otěže...a otočil jsem minulotýdenní debatu. Takže vím, kde bude H2 za pět let bydlet, co dělat, kolik bude mít dětí. Bylo to velice zajímavé a za oběd jsem ochotnej to prozradit i jiným. Jako drobnou motivaci..kdo z vás věděl, že H2 se už dva měsíce učí hrát na housle?

Čekajíc na meškajícího webdělníka jsem zažil panské chování z bmw vystoupivšího dočasného držitele v čase a prostoru pomijivých statků a jeho neskrývané opovržení dvěma lidskými bytostmi zaměstnanými v jeho službách. S ohledem na můj zážitek jsme na začátku debatovali o tom, že většína lidí má svou cenu a co je za ni ochotna udělat. Zbytek uzea mne PB vyslýchal jako agent CIA. Doufám, že se klíčové informace nedostanou na veřejnost. Je na místě obávat se deformace kauzality.


Nostress je jeden z epesních podníků v epesní lokalitě definované trojuhelníkovou výsečí danou ulicemi Pařížská, Dlouhá a Vězeňská. Ti co něco znamenají nebo spíš mají dost peněz, zde nakupují, stravují a bydlí :-) A pokud je pro ně městský život moc stresující, přijíždějí ve svých Porschích, BMW či Ferrari právě do podniků jako je Nostress, kde čas - a nejenom ten - plyne tak bez stresu.

A třeba u jednoho ze dvou tuctů stolů s pár dalšími strávníky si za zvuků nerušícího jazzu dopřejí pár chodů z business menu.

Třeba chutný salát z nudlí a přehršelí kuřecího masa jak překrm, následovaný panenkou řádu vepřového politou omáčkou z modrého sýra a hromádkou decentně osmahnutých gratinovaných brambor doplněných plátky karotky a květáku. To vše, za sledování svého spolustrávníka, hnětoucího svůj tataráček.

Po strávení prvních dvou chodů je na místě sladká tečka, kterou je vlastně nepotřebné konzultovat s místní obsluhou (celou v černém), ..na rozdíl od jiných podniků. Jsou s vámi na jedné pohodové vlně...a tak vědí, že vanilkovo čokoládovou kombinací nelze pohrdnout a tuplem ne, když se servíruje Häagen-Dazs.

Business menu jsem pohrdl a dal si tataráček. Maso nebylo kupodivu "škrábané", ale mleté a místo dobrých očesnekovaných topinek jsem mohl mít tousty z bílého chleba (zhoubný frankofonní vliv) nebo nějaké placičky. Zvolil jsem tousty jako menší zlo. Mleté maso se hůř konzumuje a sebevykřupanější toustík nenahradí poctivou topinku. Po hodinová akrobacii s přísadami jsem nakonec vykouzlil poživatelnou kombinaci, načež jsem vzhledem k našlapanému programu musel uzeo ukončit. Tomatová polévka byla na můj vkus moc řídká a neškodila by lžička cukru....a místo těch dvou lístků lžíce smetany. Ale nechci moc brblat....colu měli dobrou a také v prostorách a na jídeláku využívají fotografie fenomenálního Gregoryho Colberta. Pokud se Vám někdy naskytnem možnost zajít si na jeho výstavu nebo shlédnout něco z jeho fimů, vřele doporučují. Více tady.


Nostress je fajn, nejenom jako restaurace, ale i jako kavárna. Pohoda, klid, ticho. Typický 4hvězdičkový epesní podnik. Pokud podniku něco vyčíst tak ty dva větráky, které značně narušovaly jinak epesní prostředi.

ps: Jednou ze specialit majitelky je, že vše co se Vám tam libí si můžete odnést domů. Obraz, vázu, slánku. Akorát s těmi cenami je to trošku pro IKEAgeneraci přestřeleno - přeci jen set s dozou na dva oleje za 12521 Kč je krapet ™ víc.

Prostory, kam jsem byl vtažen usmívajícím se rejžou dne mi na první pohled připomínají luxusní prodejnu nábytku a doplňku stříhnutou neméně luxusním vetešnictvím. Místo je krapet stylově rozhárané a když se posadíte mezi prapodivné skleněné kreace ala Dalí zjistíte, že všechno má ,jako v každém správněm obchodě, cenovku. Dozvíte se pak, že držáček na oleje na stolku stojí přibližně 13 tisíc, váza typu chobotnice asi tak stejně a podsvícený plůtek z klacíků ohraničených režnou látkou něco kolem 33ti. Jsem pověstný svou averzi ke snobismu a tohle místo jím zapáchá. No, možná je chyba ve mně, ale třeba taky ne ;)

Business menu
Nostress - pohled doprava
Nostress - pohled doleva
První chod (PB)
Druhý chod (PB)
Tomatová polévka (H2)
Tatarák (H2)
Tatarák před mixáží
Mixační proces ;-)
Třetí chod (PB)
Vše k prodeji to křoví (za PBho hlavou) za férových 33tisíc.