18/08/2009
1:15hod
730,- + 50,- Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

1/2 masových koulí se šťouchaným bramborem, zeleninovou oblohou a tzatziky

 

SUVLAKI (vepřový a kuřecí špíz-2 ks + velká obloha 200g: tzatziki, zel.salát, rajče, cibule, oliva, citron, paprika)

 

Fanta dvakrát

1/2 masových koulí se šťouchaným bramborem, zeleninovou oblohou a tzatziky

 

CHALKIDIKI talíř - (mix gyros, 1 suvlakia vepřová, řecký bifteki, obloha z rajčat, zelného salátu, papriky, oliv a pikant.papričky, citronu, Skordalia-česneková pomazánka)

 

Cola s citronem dvakrát


Vzhledem k tomu, že následující tři týdny budu trávit na Onannisově jachtě s řeckými bohyněmi a budu krmem plody nejenom moří, rozhodl jsem se pro toto UZEO vybrat řeckou restauraci. 
Vzhledem k typickému předdovolenkovému časovému pressu jsem výběr nechal na Googlu a ten doporučil podnik, který virtuálně sídlí na reckarestaurace.cz.

Po cestě do restaurace jsme na místě spolujezdce klasicky brzdil do koberečků, dělal si šoufky z PTBho parkovacích skilů a pak jsme jen žasli, co se to v ulici Ve Smečkách pohybuje za individua. Nejdřív stál u dvířek polonalomený muž s vpíjivým pohledem chameleona a o pár metrů dále nás minul žlutý člověk-běloch, ale měl úplně žlutou až nazelenalou pokožku (asi taky chameleon). Až po cestě zpět a blízkém setkání s poslední zajímavostí – ženou neurčitého věku s velkorysou chůzí, které se nepovedlo trefit se do dveří hned napoprvé. Byla ale sveřepá, nedbala prvního nárazu do uzavřeného křídla a hbitě se prosmýkla do nitra domu.  To nám už nedalo a šli jsme se mrknout, co je to za podnik. Sídlí tam Drop In – Centrum metadonové substituce. Znáte ty momenty, kdy se všechno zčistajasna vysvětlí? Tohle byl jeden z nich :)

 

Ač jsem nebyl rejža, byl jsem plný tématu, který zaměstnával mé mozkové závity posledních pár dní a tak jsem ho hned vybalil. Krátce jsme tedy podebatovali nad způsoby vydělávání peněz, přístupu k podnikání jako k zaměstnání a k pozitivnímu vlivu na lidstvo. Až pak jsem pochopil, že volba řecké restaurace není náhoda, ale záměr a rozvil jsem teorii o tom, co dělá podnik zážitkově-epesním a co nikoliv. Krátce jsme zabrousili do pracovních témat, což se stává poslední dobou pravidlem-holt my kluci workholici nemáme ani chvíli klidu.


No, a název té domény je asi to jediné, co bylo hezkého. Podnik se nachází v "exkluzivní" ulici Ve Smečkách a než do něj vejdete tmavým průchodem a dvojitými dřevotřískovými dveřmi pravděpodobně minete pár individuí jako my. První z nich byla lidská zrůda já vystřižená s filmu Men in Black. Už jsem jen čekal až se jí rozevře hlava a v ní bude sedět zelený mužíček. Následovalo minutí "muže", který byl totálně nasr*čky a jeho kůže měla žluto-zelenou barvu. Zpět jsme ještě viděli "paní" co se jaksi netrefila napoprvé do dveří ale nic si z toho nedělala :-) Dávku metadonu dostala. Zarážející je, že oproti tomuhle metadonovému centru je mateřská školka!
Podnik jinak byl mizernej. Takhle si představuju čtvrtou cenovou skupinu na Žižkově. Jídlo průměrné, porce malé a ceny tomu neodpovídající.

..jelikož akorát stojím frontu ke "gejtu" nebudu to protahovat. 

 

Už jsem v taverně Řeka Zorby byl a ani tehdy mne to nějak neuchvátilo. Prostor je průměrný, obsluha se snaží, ale nestačí to…a jídlo vypadající v jídeláku lákavě je ve skutečnosti nanicovaté. Měl jsem hlad jak vlk, tak jsem si dal jeden z ostrovních masových talířů v očekávání bohaté cca 350g nadílky, ale dostal jsem jeden neduživý vepřový špíz, malou hromádku gyrosu kuřecího (ten byl dobrej) a takovej malek karbanátek. Anoncované řecké brambory se sýrem uprostřed byly smažené plátky brambor postrouhané balkánem. Colu měli dobrou a pan vrchní se to snažil zachránit dvěma originálními způsoby nalévání – první je ten, kdy začne nalejvat a láhev zvedá do nebeských výšin, takže před sebou máte na pár sekund cocacolový vodopád. Druhá finesa je postup přesně opačný a to bleskurychlé zaražení plné láhve nápoje až na dno skleničky a pak postupne vytahování zatímco se drink přelévá z jedné nádoby do druhé.


Jedna hvězdička ...za to žonglování. Nic víc. Pokud chcete řeckou restauraci, tak tuhle si nevybírejte.

 

Sent from my iPhone

Nic moc. Po návratu z dovolené v Řecku bych sem asi šel, ale jinak mne v restauraci nic neoslovilo. Nemluvě o tom, že mimo nás byli v prostoru celé, poměrně velké restaurace, jen další tři lidi. Možná večer, kdy teče proudem Metaxa s mnoha hvězdičkami, řecká hudba udává tempo a horkokrevné řekyně roznášejí mezi hosty ty největší delikatesy, je toto místo epesně-zážitkové. To co jsem v poledne viděl ale nebylo.


Na začátku to vypadalo slibně
Předkrmové masové koule

Interiér
Interiér 2.

Dva špízy SUVLAKI -.vepř a v pozadí kurče

V pozadí SUVLAKI a v popředi masový talíř - na levoboku řecké patatas