08/09/2009
1:45hod
840,- + 60,- Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Trozitos de Pollo en Sésamo con Salsa de Ají (Smažené Kousky Kuřete v Sezamu se Sladkou Chili Omáčkou)

 

Pechuga de Pollo en Salsa de Hongos, Arroz Colorado
(Kuřecí Prsa,Obalovaná v Sezamu, Houbová Omáčka, Divoká Rýže)

 

Helado de Vainilla con Fresas
(Vanilková Zmrzlina s Čerstvými Jahodami)

 

Fanta

Trozitos de Pollo en Sésamo con Salsa de Ají (Smažené Kousky Kuřete v Sezamu se Sladkou Chili Omáčkou)

 

Cebiche de Pescado, Camote, Maiz Dulce
(Za Syrova Připravená Ryba, Nakládaná v Čerstvých Limetách, Koriandru, Zázvoru, Česneku a Chilli, Podávaná s Karamelizovanou Batátou a Vařenou Žlutou Kukuřicí)

 

Tres Leches
(Mokrý Dortík s Třemi Druhy Mléka)

 

Peruánské pivo


Pro ty co nestíhají, tu mám tříslovnou recenzi: Mega-sezamové-peklo :-). Ostatní bych chtěl po třech týdnech uvítat na a sdělit jim, že hlavním tématem rozhovoru dnešního UZEA byl můj mega-ale-mega hororový let do Řecka, epesní půl týden v designovém hotelu a následující dva na jedné z Onasissových jachet, půltuctu kykladských ostrovů, nepočítaje řeckých bohyň atd..ale kvůli tomu tu nejsme :-)

Vyslechl jsem PTBho skrz naskrz a donutil ho popsat mi celou svoji plavbu na jachtě rejdaře Onasisse, takže už vím, jak často se posádka jachty sprchuje, že je tam vařič na kloubu, že ze sprchozáchoda je možné mít klaustrofobii, že i mořský vlk může dostat mořskou nemoc (neptal jsem se, zdali může dostat vlka-ale hádám, že taky).


H2 změnil taktitu a už dvě hodiny předem mě informoval kam se dnes vypravíme. A sdělil mi to právě ve chvíli, kdy jsem měl otevřen seznam gay podniků v Praze (opravdu je zbytečné hledat linku mezi dvěmi týdny a půltuctem chlapů na jachtě, mnou a tím webem!).
Inu, byl jsem připraven. V růžové košili. Co mě však zarazilo, byla ta malá peruánka, co se poptávala na naši rezervaci v prázdném podniku. Ale což, jiný kraj, jiný mrav.

Usedli jsme a jali vybírat z třech tříchodových menu. Vylučovací metodou jsem dospěl ke kuřecím prsou.
Předkrm - kuřecí kousky - byly kompletně obaleny v dvoubarevném sezamu. No sezam mi nevadí, ale "vod-camcaď-po-camcaď". Ale co, řekl jsem si, nebudu prskat už u předkrmu.
Po zpracování předkrmu nás čekal hlavní chod. Nějak jsem zapomněl, že jsem si objednal jako hlavní chod vlastně to stejné co jsem měl jako předkrm. Akorát v třikrát větším provedení. Vzhledem k tomu, že už díky předkrmu jsem snědl tolik sezamu co za celý minulý rok, rozhodl jsem se nekompromisně "chirurgicky" odstranit tu vrstvu sezamu z řízků.
Sladká tečka na závěr - díky bohu už bez sezamu - jinak bych snad musel prchnout oknem.

Tuhle Peru-restauraci (nejsem s to správně skloňovat) jsem vybral po cestě z jednání před časem a těšil jsem se na nějakou tu latinskoamerickou epesní dobrůtku. Dopadlo to ale jinak. Nejprve mi PTB hlásí do ICQ, že našel tuhle knajpu na nějakým seznamu gay podniků. No, nepochyboval jsem ani moment a vzpomínaje na Alfieho (který říkal, že když z vás čiší mužnost, klidně si vemte růžovou košili) jsem volbu nezměnil. Hned ve dveřích nás skorozastavila peruánka menšího vzrůstu a ptala se lámanou češtinou, zdali máme rezervaci. Později jsem pochopil proč-restaurace byla uplně prázdná. (ano, smysl hledáte marně). Sympatický číšník nás v malé místnosti o tak šesti stolech a třech plasmových televizích slušně obskakoval, ale já udělal základní chybu ve výběru. Místo kuřecího v sezamu jsem se nechal zviklat a objednal jsem si syrovou rybu na peruánský způsob – rozumnějte syrovou rybu s cibulí, žampionama a něčím tak kyselým, že by armáda limetek stojíc vedle vypadala doslova sladce-jo a ještě to docela slušně pálilo. No, takže předkrm byla menší verze kuřete v sezamu-pohoda (jen to leze mezi zuby). S druhým chodem jsem zápasil statečně a přes půlku ho pozřel. Na závěr jsem se nechal opět natlačit do tématického „Mokrého dortíků“ – odpudivý to název, leč highlight celého menu. Ten byl jako jediný epesní – ač po dvou předchozích chodech to v mém žaludku muselo vypadat tristně. Jo a taky jsem měl peruánské pivo, ve kterém plavaly malé cucky něčeho (asi peruánského), ale jinak nebylo špatný. Jen chutnalo jinak, než jsem u piva zvyklý.


Zajímavý podnik v epesním Pařížsko-Revolučně-Staroměstském trojuhelníku. Asi i dobře vaří, pokud nedostanou omylem 10x víc sezamu než objednali a kuchař se tím nerozhodne obalovat vše co se dá.

Místo pěkné a pokud nejste homofóbní a lépe si vyberete, tak to může být fajn posezení. Já to s výběrem moc nevychytal, což se odrazilo na skóre.


Pohled do jídelního lístku
Sošky primárně souložících párů v interiéru

Interiér
Peruánské pivo

Předkrm (mega sezamový)

Hlavní chod (mega, ale mega sezamový)

Preparace sezamu

Mokrý dortík