Mirellie-MediterraneanRestaurant
22/09/2009
1:35hod
510,- + 70,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Minestrone di pollo
Kuřecí vývar

 

Risotti
all´onda con piselli e manzo
s hráškem a hovězí svičkovou

 

Fanta

Zuppa di pomodoro
Rajčatová polévka

 

Pizza TONNO
tomatová omáčka, mozzarella, tuňák, cibule, olivy, oregáno

 

Cola


Koupili jste si od Marka Dalíka byt v Bubenči? A teď kvůli výši hypotéční splátky si nemůžete jednak dopřávat 3xtýdně Kogo a potřebujete někde v okolí podobnej podnik? I když to není případ ani jednoho z nás našli jsme zajímavou restauraci, která bude dokonale vyhovovat i těm co odpoví na obě otázky ano.

Ale abych nepředbíhal. Je tu další úterý a tím pádem UZEO, jehož jsem tento týden rejžou. H2 už v pondělí tlačil, že by rád zůstal na italské vlně a tak jsem zabrousil do tajné znalostní báze a vylovil Mirellii. Tématem byla po většinu času H2 aktivní dovolená v Taliansku, během které bíčvolejbaloval ráno, dopoledne, odpoledne i v podvečer...večer už ne, to šel spát jen aby mohl druhý den vstát a provozovat bíčvolejbal od brzkého rána. Dál jsme pořešili takové ty věci co řeší majitelé firem, ale to asi nikoho nezajímá...

Jak jsem nadšenej z dovolené, tak jsem se nenechal ani moc pobízet a všechno jsem PýTýBýmu vypovídal-takže ví přesně, kdo nás trénoval na kurtu, kolik hodin denně jsme spali, že se jedná o druhý nejpopulárnější model dovolené a mnoho dalších věcí, které možná ani vědět nechtěl. Jináč jsme probrali i VIP persóny na naše další trio-uzea atp. A samozřejmě jsem znovu zažil strach, který můžete zažít jen na místě spolujezdce v supersportu z korejských dílen a Patricciem Bajeranou za volantem. Na druhou stranu si takhle mohu poměrně často přehodnotit životní priority a znovu si uvědomit, co v životě je a co není důležité :)


Vzhledem k časové tísni jsme do Miréllie téměř vběhli a díky nastudování rozložení podniku jsme jako pravidelní hosté vpluli do sníženého patra, kde jsme si sedli k stolu, od kterého se (alespoň mě) nabízel panoramatický výhled na celý podnik, v kterém v době oběda kromě nás seděly dvě slečny a trio japonek (Dane!).
Do minuty už byl u stolu jeden z jugošů (stejně jako v Kogu je personál kompletně sestaven z jugošů v černých košilích - na rozdíl od růžových v Kogu - s ne zrovna přátelským výrazem v obličeji) s jídelními lístky, které obsahují desítky možných pokrmů středomořské kuchyně.
Já vybral velice chutný kuřecí vývar (doplněný nahřátým pizza chlebem), který jsem snědl včetně vařené mrkve (a tu já běžně nerad). Jako hlavní chod jsem zvolil rizoto s hráškem a svíčkovou. Vše bylo řádu téměř epesního...osobně se mi nepozdávala jen vodnatější konzistence celého pokrmu..ale krapet parmesánu to zahustilo :-) Na dezert vzhledem k časové tísni jaksi nezbyl čas.

Restaurace byla sakra daleko, snad nejdál, kam naše UZEO kroky zatím dokráčely, ale stálo to za to. Mají to prý bývalí majitelé KOGO restaurantu (který jsem zdrbnul hned v počátcích) a ač to je v zastrčené uličce vedle Kulaťáku, snaží se. Také díky PTBu, že vyslechl moje přání a vybral restauraci s Italskou kuchyní-na kterou jsem si minulý týden vyloženě zvykl. O tom ale možná v jiném postu. Vybavení restaurace nevybočuje z velmi vysokého standardu, aluminiový kroužek ve kterém je spoután ubrousek patří k epesním a jídlo? Tomatová polévka, leč jiná, než jsem zvyklý, byla luxusní a teplé pizzové "buchtičky", které jsme k tomu dostali, byly neodolatelné-takže jsem jich k polívce sežral snad...minimálně tři. Věren svému italskému zvyku, jal jsem se objednat Pizza Tono con Cebolla - pro ty co nevládnou italštinou tak jako já překládám-tuňáková pizza s cibulí. Byla velmi dobra, jen nacpán polévkou a pečivem jsem vdechl (TM of John Bradáč) jen polovinu a druhou si nechal zabalit - abych ji tam, opět věren tradici, nechal. Ještě teď mně to mrzí - a PTB, místo, aby mne po tomto děsivém zjištění rozveselil, prohlásil v autě křižujíc Náměstí republiky: "Ty seš blbec!" :)


Musím se pochválit. Velmi, velmi slušnej podnik. Mají každý den tři polední menu za férové ceny, zbytek rozsáhlého jídeláku je za snad třetinové Kogo ceny. Ok, nebude vedle vás sedět Kovarčík či nějakej další šašek (než se rozkřikne epesnost podniku), ale upřímně, kdo o to stojí?
Takže, pokud Vám nevadí jugoši (a že se v loungi horního patra pár fláká a sem tam zvýší hlas), máte rádi kuchyni středomoří Mirellie je pro Vás zaručeně dokonalá volba. Na pracovní oběd s klientem. Na večeři s milenkou. Či víkendovou obědo-večeř s manželkou a dětmi.

Pokud vám nevadí opustit centrum a vydat se do slumů Prahy 6 (takhle mne nakazil kdo jiný než PTB), tak tuhle středozemní baštu doporučuju. Dal bych jí 3,5 hvězdiček, ale nemaje k dispozici dostatečný počet hvězd, dostává čtyřku s mínusem. Znovu bych sem šel kdykoliv-takže pokud mne chcete pozvat, předem přijímám:)

Teplé pizza "buchtičky"
Kuřecí vývar
Tomatová polévka
Interiér
Rizoto
Pizza