Restaurant Luka Lu
08/10/2009
2:00hod
750,- + 70,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Vepřová panenka se sýrovou omáčkou

Americké brambory

 

Fanta

Jehněčí maso pečené pod "sačem-pekou"
(nejstarší způsob přípravy masa na Balkánu)

 

Cola


MInulotýdenní zklamání jsem nechtěl opakovat a tak jsem dal na doporučení mladé recenzentky LB a vyrazili na druhou stranu Vltavy do podniku kam chodí i bývalí ministři ...a kde mi H2 po většinu doby zprostředkovával zážitky z mikrodovolené v Madridu.

Na oběd jsme jeli autem, takže jsem opět zažil divokou jízdu a drifty v Patjově monopostu a nabral tak životní energii na další dny. Jsem rád na světe! Tento extrémní životabudič jsem p(r)ožil po cestě na Újezd a zpět z restaurace Luka Lu, kde jsem si více než dostatečně spravil chuť po nemravném Dinitzu z týdne minulého. Dneska to zkrátím, tak se nelekejte. Většinu času jsem stejně povídal o čtyřech dnech, ve kterých jsem v rámci připravovaného projektu UZEO International obdivoval krásy Madridu a Toleda, barvy a chutě španělské kuchyně a mnoho dalšího. Nějaké fotky a informace (samozřejmě ve Španělštině) očekávejte již brzy ™


Luka lu je jedna z více jak tuctu restaurací v ulici na Újezdu a zvenku se vlastně ničím nelyší od dalších (běžných) podniků. Vše se však změní vstupem. Úzké uličky, bilióny různých věcí všude kolem vás...klec s papoušky....escherovská výzdoba stěn a stop..prádlo zavěšené u falešného balkónu...velké zvony....jídelní lístek, co vypadá jakoby ho maloval Lada po požití přiměřeného množství houbiček ;-).
Panenka - podávaná v množství více jak velkém (na fotce je vidět cca půlka porce) - byla téměř epesní, americké brambory mohli být tedy trošku méně osmahnuté....ale stěžovat si rozhodně nemohu. Tuplem po pohledu na porci brambor a vařeného masa s kostmi spolustrávníka ...

Restaurace by mne zvenku nezaujala, ale hned jak jsme vlezli dovnitř, změnil jsem názor. Vybavení je prostě bomba, možná trochu bizarní, ale bomba. Na relativně malém prostoru se povedlo majitelům či jejich architektovi nahňácat tolik dekorativních prvku v tolika netradičních kombinacích, směrech a umístěních, že jsem strávil prohlížením stěn a stropu snad polovinu oběda. Ta přeplácanost a nacpanost prvků však nepůsobí vůbec nepatřičně a dost ji žeru. Neuvěřitelný je i design jídelního lístku-prostě se na tom někdo vyřádil. Obsluha, jídelák i péče výstavní a jídlo bylo dobré-maso se rozpadalo-jen ty kosti v něm být nemusely. Ale to je detail, který jim velmi rád odpustím.


3 hvěždičky jsou tak akorát...s přihlédnutím na fakt, že obsluha rozlíla H2 omáčku a následně prováděla bizarní taneček s mopem.

Vizuálně jsem se nabažil více než dosytosti, vše ostatní bylo tak jak má být a vlastně ještě o něco lépe. Z jídla jsem nebyl nikterak unešený, ale to se mi stejně moc často nestává, takže čtyři hvězdičky si zaslouží tahle dost příjemná restaurace právem a bez debat.

Luka lu
Interiér
Balkánský jídelák
Escher-ovské zákoutí
H2 obhlížející
Mega panenka
H2 sačem-peka
Sačem peka zepředu
PTB, D-list celebrita Ambrozek a vousáč