Restaurace U Vejvodů
02/02/2010
2:00hod
818 + 82,- Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Gulášová polévka s bramborami
Plzeňský guláš sypaný cibulkou a paprikou, houskový a špekový knedlík
Zmrzlinový pohár s šlehačkou a čokoládou
Jablečný žus

Česká bramboračka
Moravský vrabec s bílým zelím, bramborový knedlík only
Švestkový koláč
Malé pivo dvanáct stupňů


Může to vypadat jako oplata za minulotýdenní H2kovu havlistickou podlost. Ale nebyla. Týden předtím jsem totiž doporučil novozélandské kolegyni tenhle podnik (aniž bych v něm kdykoliv byl) a tak jsem si chtěl pouze ověřit, zda nerozdávám špatná doporučení. A nedávám..ale nebudu předbíhat.
Debata se točila kolem všeho možnýho..H2 přesvědčení o podvodu zvaném H1N1..H2 cesty na východ…H2 téměř spoluvlastnictví české restaurace na Kanárech …apod. V jednu chvíli, když jsme detabovali o místech, kde bychom si dovedli představit žít, H2 opět vytáhal na mě "woodyho" teorii - já blbec, že jsem mu kdysi posílal tuhle fotku :-D. Tentokrát ji zabalil do jeho vize mého brouzdání New Yorkem..bla bla bla…..a tahle jeho vize málem vyšla…což jsem tehdy opravdu netušil, že do týdne a dne budu v "concrete jungle" a minu se s jednou z osob o pár metrů (a pár desítek minut :-D ).

Všem ludem, ouřadům i institucím v C a K mocnářství se na vědomost dává, že odjíždím do zemí vzdálených a rejža mi chtěl udělat radost, tak mne vzal do restaurace, kde české jídlo vaří. Zároveň to měla být i odpověď na minulé UZEO a tudiž vybral podnik kde si davá své randes-vous jeden z jeho vzorů, odpůrce konceptu globálního oteplování, nikým nepřečtené Lisabonské smlouvy a poslední chlap české politiky, milovaný i nenáviděný, Václav Klaus, toho času prezident republiky. Jako rejža a pokladač otázek měl pomalejší start, ale nakonec se po vzoru svého vzoru VK pochlapil a pár jich položil. Z celého rozhovoru mi utkvěly v paměti fragmenty, že Patrik byl obviněn ze sledování porna, chtěl by bydlet v Amsterdamu a na chvíli, kdy jsem mu opětovně zopakoval svou tezi, že až mu bude šedesát, bude vypada jako Woody Allen. To ho opětovně urazilo.


U Vejvodů je značně rozsáhlý podnik a asi proto v poledne poloprázdný. Vybral jsem schválně stůl na patře, abych otestoval personál. Ten s tím však neměl sebemenší problém a naopak v pravidlených intervalech nás navštěvoval a ověřoval, zda jsem najezeni do polosyta a napiti dopolopita.
A to jsme byli. Díky epesní gulášové polévce, kterou jsem spořádal s půlkou ošatky chleba (uvědomujíc si, že jsem chleba nejedl snad půlroku), tak-akorát plzeňskému gulášku a mega-epesnímu zmrzlinovému poháru.

Sám bych sem asi nešel, jelikož koncept PUOR mně moc nebere (ač jsem k němu měl jednu vtipnou storku featuring Patjův nevlastní „bratr“ Petr), ale interiér je skvělej-obří místnost s ochozem-lóží s prosklenou střechou, které umožňuje proniknout maximálnímu množství světla. A světlo já rád – mám rád, když vidím, co jím. Jídlo bylo velmi dobré, pivo taktéž a sladká tečka ve formě švestkového koláče doslova famózní – ten já totiž nejradší! Obsluha úslužná, každou chvilku klusala po schodech, aby překontrolovala stav na našem stole, porce velmi pěkné, ceny lidové (na to, že na některé z židlí doposud dlí duch velkého muže VK) a posezení na vyvýšeném patérku luxusní.


Jj..není divu, že tento podnik navštěvuje i ten lepší Václav ;-) Za mně tři hvězdy. A H2 přeju zpětně - zcela upřimně - zcela pětihvězdičkovou dovolenou!

Určitě ano a klidně častěji. U Vejvodů dobře vaří, ví, co je to zákazník, mají z pekla štěstí na skvělej prostor a tak vůbec tam všechno funguje jak má. Začínám bejt s těma čtyřma hvězdama trapnej, ale tři jsou málo. Podporuji tímto FB skupinu „Chceme na UZEO.CZ širší škálu hodnocení restaurací – a zároveň možnost posílat SMS, emaily, přebarvit si svůj fejs a podpořit Haiti zadarmo – stačí pozvat všechny přátele!!! NENÍ TO PODVOD“. Podpořte ji i vy! Jináč…well done mistr Bažér. Tož v březnu zas na viděnou u vašeho nejoblíbenějšího food-narcistického webu českého internetu!!

Jídelní lístek U Vejvodů
Interiér U Vejvodů
Gulášová polévka
Bramboračka
Gulášek
Moravský vrabec
Zmrzlinový pohár
Švestkový koláč