09/04/2010
3:00hod
1020 + 180 Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Penne Al'Arrabbiatta
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Tiramisu
Pár džusíků

Tomatová polévka
Šafránové rizoto se zeleným chřestem a kuřecím masem
3x Cola s půlkou citronu


Náhoda, resp. slečna, která nám skřížila cestu, tomu chtěla, abychom se ocitli v tomto podniku. V podniku, do kterého se vchází výtahem. Výtahem, který vás vyveze sedm pater. A na sedmém patře Vás uvítá rozsáhlý prostor plný velkých květů v gigantických vázách, bílých stolů s křesly a stěny polepené Fornasettiho tapetami s tváří jeho fascinace. Fascinace jmenující se Lina Cavalieri, kterou Fornasetti zbožně miloval a svoji lásku vložil do více jak 500 jejích portrétů. Portrétů, které převážně maloval na talíře. A tyto talíře jsem se já rozhodl sbírat.
Ale zpět k podniku. V době našeho příchodu jsme tam byli sami a tak se u nás vystřídalo půltuctu číšníků, kdy každý z nich něco přinesl, odnesl, nalil, odebral skleničku, donesl další příbor.
Mezi jednotlivými chody jsem pořešil poštu a debata se točila víceméně kolem pracovních věcí a tak se oběd trošku protáhl a jeho druhá půlka se odehrávala na prosluněnné terase.

Těžko říct, Patrik do KogoDuplexu zamířil víceméně náhodou, takže jsme začátek strávili tím, že jsme se dohadovali, jestli to je ten klub Duplex, nebo nejni a diskuse byla stížena tím, že jsme tu ani jeden z nás v původním Duplexu nebyli. U mě žádnej div, já jsem kluk z vesnice, ale že tu nebyl ani dnešní rejža, který drží prst na tepu doby, to je alarmující. Bylo tu doslova narváno, naštěstí po chvilce přišli ještě dva lidi, takže se nám možná povedlo co do počtu srovnat síly s obsluhou. Patrik si nejdřív vyřešil poštu, kde jsme zjistili skandální odhalení o tom, kam se chodí čas od času najíst a pak náš zrak spočinul v menu. Prostor vypadá dost dobře, na fotkách ještě líp, ale můj senzor snobismu svítil rudě. Ač tentokrát nebude moje recenze s nádechem averze tak úplně fér.


Rozhodl jsem si po čase dopřát dva chody a tak jako první jsem si objednal Penne Al'Arrabbiatta, které byly oproti předchozí Kogo zkušenosti zcela epesní a epesní ostré. A taky jich bylo hodně, tak moc, že jsem radši čtvrtinu nechal, aby se do mně vešel řízek s bramborovým salátem, kterému nemůžu nic vytknout i když byl z "poledního menu".
Jako sladkou tečku jsem zvolil tiramisu s kakaovým práškem. Bohužel nechápu koho napadá dávat ho větší než malé množství, tohoto zcela suchého a sliznici drážtícího posypu. A tak po druhém soustu se ozvala bránice a v tisícině vteřiny se vzednul obláček hnědého prášku, který stejně rychle spadnul na vše v okolí.

To ve mne zanechalo takový dojem, že nebýt fotek, nevzpomenu si co jsem měl. Rajčatová polévka byla dobrá, stejně tak šafránové rizoto- jen těch šparglů tam nemuselo bejt tolik. Moučník jsem si nedal. Spokojil jsem se s kakaem z Tiramisu, které Patja rozfoukal po stole. Do coly mi přinesli půlku citronu-a to se cení.


Fajn podnik s přijatelnými cenami, zajímavým výhledem a velice zdařilou výzdobou. Čtyři hvězdičky, už jen za Fornasettiho.
A pokud šnupete koks, tak černo-zlaté záchody jsou pro to jak dělané a dejte si k této rezenci hvězdičku navíc :-)

Kogo Duplex je zajímavě udělaná restaurace, kde mají červeně nasvícené šedé megalisty jak z aloe, u záchodu visí empírový lustr a za ním na vás pomrkává projekce tvorby Patrikova oblíbeného umělce, u zdi stojí třímetrová zlatá váza ve které jsou větve v květu a na toaletě mají pozlacené baterie. Na druhou stranu, abych furt se nad pozlátkovost Koga Duplex nepovyšoval, musím přiznat, že to tam vypadá dobře a zmiňované prvky laděj. Takže jestli vás to dle fotek zaujalo nebo jste krásná modelka co neřeší postavu a ujíždí na jídle, jděte se tam juknout.

Výhled z okna
Kogo Duplex - interiér
Vyřizování korespondence
A kde jíte vy?
Penne Al'Arrabbiatta
Tomatová polévka
Rizoto
Řízek
Tiramisu
Nehoda :-)
Citron v kole - detail
Fornasettiho tapety
Interiér
Fornasettiho videoprojekce
Zlato-černá toaleta