Hooters Praha
08/06/2010
2:00hod
703,- + 47,- Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Buffalo chicken sandwich
Galon Fanty

Hooters burger se salátem coleslaw
Zakroucené hranolky se sýrovým sósem
Čokoládový dort
Malé pivo a Fanta s ledem


Dva týdny jsem trnul, aby mne H2 nepředběhl. Naštěstí se tak nestalo a tak jsem to byl já, kdo ho zatáhl do nově otevřeného podniku, o kterém H2 dříve snil, že v Praze založí. V podniku, kde koukat je nejenom povoleno, ale nýbrž vyžadováno a kde nano-šórtky a nátělníček o číslo menší je firemní uniformou.  Byli jsme v Hooters.
Podnik je otevřen krátce a proto v něm vládl (možná i hraný) chaos. U vchodu se jedna více vyvinutá američanka a dvě obdobně vyvinuté češky snažili najít naši rezervaci, byť jsem se snažil anglicky i česky vysvětlit, že žádnou nemáme. A tak jsme byli usazeni na chvíli na bar, že nám připraví stůl. Když se po 1/4 hodině nic nedělo, my měli okoukanou slečnu u baru (co ani něvěděla co mají za pivo), jsme si přesedli k prvnímu volnému stolu.

Víceméně jsme po celou dobu buď mlčeli úžasem (u každého z nás byl úžas z něčeho jiného) nebo se bavili pozorováním.

Tématicky nám UZEO slábne, takže je třeba aby zážitková-epesnost přinášela témata sama. Dnešní podnik je krásným příkladem, jak je to jednoduché. Prý jsem se nechal před lety slyšet, že otevřu v Praze frančízů Hooters. No, jasně, že ji tu otevřel někdo jinej, ale Patrik nelenil a hned jak dostal příležitost, využil svého rejžovství a vzal mne tam. Podle propagačních materiálů je to podnik, kde se má vařit dobré jídlo, čepovat dobré pivo a kde mají obsluhovat slečny, které se nestydí za to, jak vypadají. Co je na tom pravdy se dočtete v následujících odstavcích. Pro rozumný rozhovor je tohle místo plné rušivých vlivů, takže jsme se uchýlili pouze ke spekulacím, zdali interiér Hooters Praha je záměr, nebo omyl, zdali se děvčata při utírání stolů schválně nahýbají, jestli jejich koženkové peněženčičky jsou součástí konceptu a zdali by nějaká heterosexuální žena ocenila, kdyby sem byla pozvána na večeři :)


Jídlo je typicky americké. Burgery, steaky, saláty. A že kuřecí sandwich chutná stejně jako filet sandwich z KFC? O to tu vůbec nejde. Jde tu o to vše kolem. Jako třeba přípravu ubrousků, které jsou složené z papírových kuchyňských útěrek. A jak se z takové útěrky stane ubrousek? Stoupne si ve vašem zorném poli slečna, veme roli papírových útěrek, odmotá tak metr, metr a půl. Odloží roli a v mírném předklonu začne z odmotaného kusu odtrhávat jednotlivé útěrky. Utrhne první, položí na stranu, utrhne druhou...., jakmile skončí s prvním metrem, opakuje výše uvedené. Jakmile to zopakuje dvakrát, začne se věnovat v tu chvíli již značně vysoké hromádce natrhaných útěrek. Veme první, přeloží napůl, předkloněním vytvoří větší tlak na ohyb, a je hotov první ubrousek. Toto opakuje dokuď nezpracuje všechny útěrky. V neidentifikovaném intervalu (asi když začne ztrácet vaši pozornost) ji některý ubrousek upadne a ona se "musí" pro něj ohnout, jednou zády …dobře, odhodně naivitu …zadkem …či spíše v jejich případě "zadečkem" k vám, podruhé ….

Jako podnik "emerický" má i menu takto složené. Prý tu mají fajnová křidýlka, ale já sáhl po burgeru a zakroucených hranolkách se sejrovým sósem (kterej byl mizernej a objednal ho Patja). Burger byl prostě burger, tak akorát velkej, akorát propečenej, jen ten "kolesláv" salátek uplně dobře nevoněl. Hranolky byly lehce gumový a čedarovej sós, jak jsem už psal, nebyl nic moc. Čokoládový dort s dvojitým příborem byl fajn. Zarízení vypadá tak nějak vesnicky, dekorace, cedule a hlášky patří do 80tých let, stejně tak vzhled a design jídeláku. Jídel moc na výběr nemají - k dispozici jsou variace na burgery, křidýlka, mořské plody a sendviče. Organizačně tam panuje ještě trochu zmatek, ale co - otevřeli minulý týden, takže to se dá pochopit. ALE o to všechno, o čem píšu, v této restauraci vlastně vůbec nejde.


A tak jak jsem vcházel do podniku s obavami, prvních pár minut nevěřil veškerému amatérizmu, bizarnostem a byl vysloveně znechucen levným interiérem a nechutnou snahou o sexistické pozy, tak mě ty náhody, akce a chování personálu začalo po chvíli bavit pozorovat a přemýšlet, zda to co jsme zažívali bylo opravdu náhoda, nebo do posledního detailu sehrané v Hooters konceptu. A za to si to zaslouží 4 body. A příště se pobavím ještě více až tam zatáhnu nějakou známou s feministicko-antišovinistickými názory :-)

Hooters prý znamená "kozy" (viz článek) a není tím myšlena hospodářská zvířena. Podnik se snaží být konzistentní tak, že najímá jen pohledná děvčata, jež těmito vnadami disponují a jsou dostatečně pokroková, že jim nevadí využít vlastní tělo pro dosažení kýženého efektu. Po restauraci tak korzují servírky v silonkách, teniskách se srolovanými podkolenkami, upnutých trenečkách a tričkách (o číslo menších) s větším než malým výstřihem. Výsledek je takový, že pokud cokoliv dělají, jejich ňadra se dmou a odvádějí pozornost od všech nedostatků, kterými podnik trpí. Na účet vám nakreslí srdíčko a nalepí kočičku, během jídla se často zastaví a s úsměvem optají, jestli je všechno v pořádku, nechají se rády vyfotit a to i s vámi. Vždy nasadí profesionální postoj a úsměv, takže je radost mít s sebou foťák :) O jednu hvězdu méně za zaměstnankyně, které neodpovídají konceptu Hooters a jedna navíc za ty, co odpovídají . Pokud jste výhradní horňák, panic, pracujete v IT, nebo jste lesba, přidejte si několik hvězd navíc a skočte se tam najíst. Budete na to ještě dlouho vzpomínat! :)



Pohled do jídelního lístku Hooters
Pohled někam úplně jinam..
Hooters Aid Station
Hooters
:-)
Přes tento pult se zásadně servíruje jídlo, to aby dívky mohly trénovat předklon
Hooters - interiér
:-)
Hooters burger
Kuřecí sandwich
Hranolky se sýrovou omáčkou
Tak, chlapci, copak to bude dnes?
Epesní dortík
Placení (feat. peněženka)
H2 se sovičkou
Micinky, co vám zůstanou na památku