SPHINX Restaurants - Příkopy
27/01/2009
-
xx,-Kč + 65,-Kč

Česneková bageta se sýrem
Kuřecí filet zapečený se sýrem
Rýže
Hranolky

STEAK CHURRASCO ( 630 g)

šťavnatá vepřová panenka marinovaná v aromatickém chimichurri koření, podávaná s „Ale feta!“ salátem a hranolky nebo rýží (já měl oboje)

A asi malé pivo

 


-
Těžko v paměti pátrám, ale je to restaurace založena nějakým cestovatelem Tomem Maltonem, tak jsem možná zamimoděkoval nějakým cestovatelským příběhem z Asie, Afriky nebo Ameriky či jsem se bavil o svém oblíbeném tématu - velikost porcí vs. šetření na něčem, na čem stejně prd ušetřej.

Velké porce.....člověk má pocit, že na něm není šetřeno.
Přesně - tohle se dá nazvat slovem "hojnost" - přesně tento pocit máte, když Vám nanosí na stůl nejprve své spešl omáčky a pak přinesou jídla - viz fotky - ktera přetékají z talířů. A není to lecjaká prvoplánovitá velikost, jako je třeba megaschnitzel ve Vídni, ale taková ta rozvážná a přející hojnost všeho, co je na talíři položeno. Jídlo je dobré a obsluha taky fajn. Při placení mi dokonce vrátil tříkrát víc, než měl. Jako spokojený zákazník jsem ho nato samozřejmě upozornil. Ale chlapec byl nějakej cizokrajnej, tak asi s našima penězma ještě není kamarád - ač bych to spíš přisuzoval absenci výpočetního výkonu :)

Zajímavej podnik

Ano, velmi. Od loga, přes dýnňovo-kamínková stínidla na lampách, přes stromy integrované do prostoru, jídelního lístků a více než zážitkových hlášek všude kolem. Takhle restaurace má prostě "jiskru" a jen sedět tam je radost. Když si k tomu ještě dáte nějaké z větších jídel, je to fakt podnik na delší vysedávání a příjemné popovídání. Večer, když lampy pěkně svítí, to musí být ještě lepší. Doporučuju, fakt.