09/06/2009
2:45hod
980,- + 70,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Phad Priaw Wan Kai
Kuřecí maso se sladko-kyselou omáčkou

 

Čokoládovo-banánový dortík

 

Fanta s ledem

Popia Moo Tod
Jarní závitky s vepřovým masem (3ks)

 

Kang Phed Kai
Kuřecí kousky ve vývaru z červeného kari s kokosovým mlékem, bambusovými výhonky, karotkou, čili a čerstvými listy bazalky

 

Phad Thai Kai
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem, tofu, vejcem, karotkou, pórkem, cibulkou, fazolovými lusky, oříšky a tamarind omáčkou

 

Cola s citronem a ledem

 

Párátko /vyžádané/


Cestou tam: Průměrná mzda, mzdové nároky zaměstnanců, nový iPhone
Tam: Bylo to Honzovo UZEO, takže se rozhodl ze mě vytlačit co se dalo....a při jeho tlačení mi poslal SMSku s těmito tématy: "rodinný stav, podnikání, architektonický počin, záliby či koníčky, umělecné ambice...za pět let".

Cestou zpět: Áďa, auta, Maltézský řád

Ták tak tak tak...dnešek jsem v polovině uzea využil a zaútočil na přiměřeného Patju salvou dobře mířených otázek. Chvíli se kroutil jak červ na háčku, ale pak spustil...a ani moc nemlžil. Důležité je, že za pět let bude ženatým podnikatelem jezdícím ve zvýšeném voze skandinávské značky a pokud se bude snažit, tak to co aktuálně uvedl jako zálibu se do těch pěti let stane i skutečností ;) Maltézský řád mne teda fascinuje a opět narážím na mezery ve svém klasickém vzdělání...a nepomohl mi ani rychlokurz Roberta Langdona.


K jídlu jsem si dal Phad Priaw Wan Kai. Pro ty co neovládají základy thajské kuchyně a jazyka, tak jim to s dovolením přeložím - kuřecí maso s (Uncle Ben's) sladko-kyselou omáčkou a rýží. Chutné to bylo dost, ostatně zkazit tohle, asi by nedostali ani jednu hvězdičku. Čas od času jsem sem tam bodnul do talíře H2 a nabral závitek či namotal pár rýžových nudlí. No co, už jsme spolu nejednou spali (rozumněj v jedné místnosti), tak co :-)

Jarní závitky je moje odvěká úchylka, Phad Tai je hned další....tato dvě jídla prostě můžu, kdykoliv a tady...tady je umějí prostě skvěle. Kari jsem si k tomu dal proto, protože jsem objednával hladovej. Klasika - je to podobné, jako hladově nakupovat. Ale nakonec jsem většinu spocíval (či jak se to správně píše). Ode mne čtyři hvězdy. Mít tu thajskou obsluhu a thajské kuchaře, dostali by ještě o půl hvězdy víc.


Bylo to fajn. Velmi fajn. I když s lokací jsem vlastně přišel já ;-). Procházka na druhou stranu Vltavy bodla, stejně jako zpáteční zig-zag turistická cesta po pražských památkách.

V podniku - bývalé gay Downtown cafe - zůstal personál, který dával své homo-metro-sexuální sklony na odiv již méně přiměřeně.

Vybavení podniku a celkový styl je o x-stupňů výše než např. Hanabi Hibachi..dokonce jsem z toho měl lepší pocit než z Café v Buddha hotelu.

Bohužel půlhvězdičky nedáváme, takže jenom tři, jinak by to bylo na 3 a půl až 3a3/4 ;-)

No to nevím, jak na to PTB přišel, s tou lokací, ale podnik jsem díky Jolaně vybral JÁ a do poslední chvíle jsem to tajil. Já v tomto místě pamatuju cukrárnu, kde jsme si s Aďou dávali kafe a dortík...a vedle se na divanu rozvaloval Sagvan Tofi a machroval. Jináč podnik vypadá dobře, jen bych to sklo do kuchyně udělal bílé...či nejlépe jako jednosměrné zrcadlo, tak aby kuchaře čumilové nerušili a zároveň tam bylo dobře vidět. Takhle je to jak přes zežloutlý celuloidový pásek. JInak ke čtyřem hvězdám přispěla i moje nostalgický vzpomínka na výlet do země úsměvů a na bezstarostnost spojenou s cestování jen s batůžkěm na zádech. Hudba, kterou jsem původně hodnotil negativně, neb nebyla thajská, jsem po čase musel pochválit, protože směs chllout-lounge songů, co se linula s repráků umocnila vzpomínku na thajské bárky (od slova bar) na pískových plážích. No a dost...zpět do reality! :)

Noi
H2 fotící kuchyň (paparazzi!)
Pohled do kuchyně (divné, co?)
Jarní rolky
Noi misky
Sladko-kyselá
Kari a dřevěné lakované hůlky na více použití...to se taky často nevídá
Nudle - pche...toto slavné a epesní Phad Thai! Umí ho výborně.
Dezert
Foto ze záchodu (sám velký PTB v košové reflexi :)