12/05/2009
1:25hod
784,-Kč + 36,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Hovězí svíčková na smetaně
houskový knedlík, brusinky

 

Zmrzlinový pohár Imperial

Jablečný džus

Kulajda
se ztraceným vejcem

 

Confit z kachny
červené zelí, bramborový knedlík, cibulka

Cola s citronem (samozřejmě)


HRC v noci, Pohlreich a jeho Ano, šéfe a asi plno jiných věcí, které jsem kvůli hluku vytěsnil z hlavy.
Exkurze v Hard Rock Cafe po setmění - epesní jogurtový longdrink a megamegózní brownie-fudge-něco, neprofesionální chování čísníků tamtéž a to co píše kolega...

Tak pokud si tohle mr. Pohlreich někdy přečte, tak nadšenej asi nebude. Ale já taky nadšenej nebyl!

Takže, kdo viděl někdy Ano, šéfe! ví, že Pohlreich si servítky nebere, já si je brát nebudu ..a jdu na to!

1/ přeplněnej podnik - chápu, že je zapotřebí vydělávat, ale bylo by fajn si uvědomit, jestli chci mít "závodku" pro lidi co jezdí na kongresy a potřebují se někde najíst, nebo se bude myslet na hosty. Dnes evidetně na víc jak půlku fungovali jako vývařovna pro SAPkongresáky.

2/ neskutečnej hluk - a když to řeknu já, napůl nahluchlej, je to už hardcore. Neskutečná úleva, když člověk vyjde ven a kolem něj stará, projíždějící tramvaj zní opravdu tiše ;-)

3/ nekrytý půltík s dortama hned u dveří - are you kidding me, mr. Pohlreich? - jsem v restauraci nebo v nějakém výzkumném "prasečáku" (to je narážka na prasečí chřipku) a zkoumáte na zbytcích, které se neprodají, lidské exkrementy?

4/ posadit lidi co jdou na oběd ke kulatému stolu považuji za absolutní nehoráznost. Nestudoval jsem zvyky, ale mám za to, že kulatý stůl je na kávu a dortík, ale ne na oběd ve dvou. I když chápu, že se prezentují jako café ;-)

5/ počet jídel na jídeláku je přesně ve stylu Mr. Pohlreicha. OK, nemám na to shodný názor, že čím méně, tím lépe, ale když málo, tak nečekám na hotovku přes půlhodiny.

6/ Ty pomalovaný talíře..kdybych chtěl bejt šťoura, najdu si ten jeho monolog jak vysvětloval, že host si zaslouží bílý talíř.. ;-)

7/ K jídlu - svíčková - nejsem odborník, ale řekl bych "nemasná-neslaná" a takovou já nerad. Knedlík zato vypadal i chutnal epesně!

8/ Dezert - zmzrlinový pohár - proč kurnik vždy žiju v domění, že když někdo nabízí ovocnou zmrzlinu s lesními plody, tak to jasně napíše do lístku, aby člověk nebyl zklamán, že nedostane např. čokoládovou kombinaci? Takže jak je asi již jasno, tak jsem "vyfasoval" jahodovou s lesními plody a to já nerad.

Už přes rok chodím kolem hotelu Imperial skoro denně a do nedávna jsem netušil, že je na něm něco zvláštního. Ano, architektura a výzdoba je určitě netradiční, ale díky fejsbuku jsem se dočetl, kde byl David Špinar s Větrovkou na obědě, co si dal a na co se chystá a tak mne napadlo, to přidat do repertoáru UZEO.Cz. Nemám televizi a těch pár minut, co "nasávám" u našich mi nedalo vhodný "background", tak mne PB v rychlosti zasvětil do reality show, kde šéfkuchař Imperialu pátrá, radí, informuje a lepí samolepky. Ale slyšel jsem jen každé třetí slovo. Nebudu se opakovat, takže nejdřív jsme čekali na stůl v prostorách "imperiálního úlu" (to je první čekání v rámci projektu UZEO.CZ), mezitím jsme okoukli z vzdálenosti více než intimní moučníky připravené pro strávníky před námi - pak se nás chopil člen asynchronního týmu číšníků a usadil na na stolek, kulatý, malý se čtyřmi velkými židlemi. Neustále kolem někdo chodil a musím říct, že mi dalo práci se vyznat v jídeláku...a hlavně si vybrat. Výzdoba je zajímavá, jen jsem si připadal trochu jako v lázních. Labutí kohoutky na záchodě (které jsem viděl první!) byly tím nejepesnějším.

V Imperialu jsem byl několikrát a vůbec nechápu co tam lidi táhne.

Byli jste v nádražní restauraci v Tatranské Lomnici? Ano? Tak Imperial je něco podobného. Plno lidí, furt kolem vás někdo prochází, ohromnej hluk, trošku dražší a špinavé talíře svážejí na vozíku! OMG!

A bomba na závěr. Chcete zažít teleportaci? Skočte na záchod. Z Tatranské Lomnice se člověk najednou ocitne téměr v Bellagiu v Las Vegas ;-) Ty kohoutky jsou epesní! A právě za ně dávám jen tu jednu hvěždičku. A mít nálepku, na dveře nalepím Ne, šéfe! ;-)

Kulajda byla fakt dobrá a skryté vejce mělo lehce lascivní konzistenci :) Konfitovaná kachna nebyla tak měkká, jako mohla být, knedlíkové kuličky zas sušší než je záhodno a celé to zachraňovala epesně smažená cibulka. Kachnu v konfitované verzi jsem si dal i v Budha Bar Hotelu a tam mi jela víc...takže sumasumárum hezké dvě hvězdičky. Jedna za kulajdu, druhá za kohoutky.

Fronta do restaurace..
Při čekáni se můžete pokochat deserty...příp. na ně naprskat..
H2 kulajda - ztracené (lost) vejce už vystrkuje svůj pod hladinou ukrytý bílek...:)
H2 kachna z rodu konfitovaných
PB svíčková z rodu bez šlehačky a s brusinkama separé (ale porce masa služná, ne?)
Hlavní chod
Desert či Dezert? Toť oč tu běží....
Pixel-art-ový strop (H2 říká turecké lázně)
Vozíček se špinavými talíři...jako U Rozvařilů..
Kohoutky na toaletách..jak v Bellagiu