02/06/2009
2:15hod
689,- + 11,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Moravský brabec s bílým, sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem

 

Domácí jablečný závin s vlašskými ořechy a šlehačkou a zmrzlinou

 

Jablečný džus

Staropražská šunka od kosti s čerstvým křenem a okurkou

 

Moravský brabec s bílým, sladkokyselým zelím a bramborovým knedlíkem

 

Tradiční český medovník

 

Cola s citronem a (nevyžádaným) ledem


Český servis sucks, TonyMontana style failed, H2's TOP 5 s přednostma, žiletky Nils Jebense, H2's GoogleDocs experience..atd..atd..

Rejža dne si připravil křížový výslech, takže nejprve jsem mu musel prozradit, jakou vizitku jsem našel v zadních dveřích auta (byla po původním majiteli) a pak co jsem dělal dopoledne (zvědavec!). Pak po mně chtěl sestavit můj vlastní žebříček TOP 5 v konkurenci k tomuto a pak jsme lehce konverzovali...mj. i o aférce s MacBookem, zaseklém CDčku a souboji v Českém servisu....o Google Docs a jejich omezeních (více) a výhodách (/ne/sporných)...


Po posledních UZEích, které jsme přesunuli do dalších a dalších dnů, jsme se rozhodli dneska rozhodně UZEOvat v úterý. A to i za cenu, že jsme se na oběd vydali až těsně po druhé hodině, protože - příznávám - řešil jsem věci, které jsem opravdu nemusel..tedy neměl.

Inu, vše zlé je k něčemu dobré. Nepotkali bychom třeba cestou na oběd epesně opálenou Báru, čerstvě navrátivší se z dovolené. A neviděli bychom zátarasy u Staromáku, páč se zilión včel rozhodlo z místního osvětlení udělat dočasný úl.

Jako takový drobný protest předchozího týdne jsem vybral Tlustou kachnu, specializující se české speciality, nedaleko pražského jude-landu.

V podniku po druhé hodině bylo značně prázdno. Krom dvou párů rusky gavarjacich cizáků, majitele podniku a jeho kamarádíčka (co furt řešili nějaký businessy po telefonu) jsme tam byli vlastně jen my, dvě servírky rodu Barbín a necelá stovka volných míst.

Moje volba padla na moravskýho brabce s půltuctem bramborových a druhým půltuctem houskových knedlíků. Brabec nic moc, knedlíky rodu polotovarů. Měl jsem radši prubnout jejich svíčkovou.

Dezert nebyl taky nikterak zázračnej.

Prostředí se mi líbilo - bar posazen o trochu níže je nezvyklé ale zajímavé řešení. Jmenuje se to Tlustá kacha, takže všude jsou kachny...ale nejsou tlusté, ale obyčejné. Nechci být hnidopich, ale pokud bych chtěl dodržet konzistenci, holt bych si těch pár dřevených plastik kachen nechal udělat na míru a tak, aby byly tlusté. Servírky tam dělají jen blondýny a jsou relativně příjemné. Jídlo nebylo fakt nic moc, maso takové sušší, knedlíky pytlíkové...jen medovník byl prostě medovník. Na tom se naštěstí moc zkazit nedá. A nakonec tam servírky spolu s někým začaly věšet záclony a nechaly nás svému osudu. Druhou hvězdičku si vysloužili jen za to, že "naše" servírka v jedné chvíli /duchapřítomně/ zachraňovala situaci a odvážným ekvilibristickým chmatem si povalila z tácu mezi ňadra prázdnou flaštičku od PBho jablečného džusu a vyjekla, jak jí tam nateklo pár posledních kapek. Krapet sexistické, ale já jsem vděčné publikum, takže bonusová hvězda je na svém místě..


Dovolil bych se vsadit, že podnik se zimy nedočká a bude transformován do jiné restaurace. Lokace je to vcelku dobrá, interiér nebyl taky žalostný, ale jako celek to "nedává smysl".

Celkový dojem je takový nic moc. Místo se mi líbí, lokalita je super, obsluha je šikovná :)....jen to jídlo za moc nestojí a pokud byl ten týpek, co tam neustále hulákal fakt majitel, tak pak už chápu. Holt každé podnikání v něčem odráží své tvůrce...

Včelí útok 1

H2Šukna (text vygenerován vonBayerovým emitorem slov)

Duo-brabcos
Dos-dezertos
Jedna z barbín při placení (bohužel sebou mlela - btw. to je ONA, ekvilibristka!)