La Casa Argentina
08/07/2009
2:15hod
1145,- + 100,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Buenos Aires - 450 g
Obří masový špíz se zeleninou: argentinská svíčková, rump steak, kuřecí maso, chorizo

 

Rýže

 

Mirinda

Rump steak 300g medium

 

Šťouchané brambory se slaninou

 

Krémová omáčka z dijonské hořčice

 

Cola


Psát report po obědě je vždy těžké. Zvlášť po tak vydatném. Musím se tu teď rozpomínat o čem jsme se třeba bavili....hmm...probírali jsme časoplán tvorby ALISu (inf. systém Zážitků sro), můj víkend ve Vídni a asi plno dalšího..na což si bude muset vzpomenout H2 ;)

Cestou zpět jsme to vzali hezky kolem Svoboda & Williams, kde jsme prohlídli nabídku uber-epesní realit v Praze mi do oka padl novej byt na Malé Straně. Cena byla na vyžádání v prodejně a páč se naše odhady s H2 lišily o 10mega, neváhal jsem se dopídit přesné ceny....která činila bratru jeden milion třicetsedmtisíc ...euro...a tedy jsem to tipnul na +/- 4% přesně ;-).

Po cestě jsem se lehce zmínil o tom, jak fajn byl včerejší seminář o brandingu a pak jsem zneužil/využil dnešní rejžovství na čistě pracovní témata týkající se tajného projektu s kódovým označením ALIS, jeho dedlajnům, majlstounům a invojsingu a vnutil jsem PýTýBýmu pár svých slovutných vizí. Poslední dobou zjišťuju, že si z povídání při uzeování pamatuju velké prd.


H2 dělal zpočátku tajemného a nechtěl prozradit kampak půjdem, když jsme už prošli celou Dlouhou a podnik nikde, kápnul božskou a vrátili jsme se zpět, abychom se dostali do La Casa Argentina.

Podnik je to epesně velký, značně členitý, originální a příjemně tichý. Za pár minut se člověk aklimatizuje a přestane vnímat ruch špinavé Prahy a začně vnímat tu velké akvárium plné piraň, tu vydloubaného stromu v němž má své obydlí živý leguán nebo papoušek. Zajímavé je téže, že každá část podniku voní jinak. Psal jsem jak je členitý? Zabírá dvě parta a minimálně šest místností, vč. otevřené a uzavřené terasy a plno průchodů.

K jídlu jsem zvolil vyslověně J.U.M.B.O. špíz, který byl tak velký, že (snad) jeho příprava jim zabrala téměř hodinu. Výsledek byl řádu epesního.

Na dovolené jsme před rokem potkali dva Argentince, dali jim malou Becherovku a tím si vysloužili velké uznání...a při následných debatách, kdy oni opěvovali naše literární autory, kulturu a historii pak smutně prohlásili, že u nich v Argentině nejni prakticky NIC zajímavého. Zželelo se mi jich, tak jsem řekl, že mají údajně famózní steaky. Rázem je opustila trudomyslnost a s úsměvem přikývli. Dnešní výběr místa byl tudíž přirozenou volbou. Místo mne dost dost překvapilo a to hlavně uspořádáním a vybavením, které je skvěle udělané a několik stylů, které v rámci velké restaurace najdete stojí za to vidět. Na másto nás uvedla relativně sympatická slečna s havraními vlasy a rovnou nás obšťastnila dvěma robustními jídeláky. Servírování jídla trvalo teda delší než malou chvíli, ale steak a špíz vypadaly a chutnaly dobře. Ode mne čtyři a půl hvězdy - leč takové rozlišení náš redakční systém neumožňuje nastavit, tak si tam tu půlku zkuste alespoň představit.


Udělali jsme chybu s počtem hvězdiček. Už jsme na to několikát přišli. Na pětihvězdičkové Aldente to nemá, ale zaslouží to rozhodně víc než 4 hvězdičky, které dostal (v tuto chvíli uvědomujíc si nezaslouženě) Angus restaurant.

La kasu aržentýnu můžu vřele doporučit. Jen si vemte trošku víc peněz, ať si můžete dopřát i dezert či aperitiv :-)

Krásné, zajímavé a pestré místo plné dekorací, dobrých nápadů a exotických zvířat (piraně, leguán, papoušci...). Velmi klidné posezení a jak určitě bude ve svém sloupečku psát i PTB, člověka to odfiltruje od denního shonu a chvílemi, když se zasníte, vám ani nepřijde, že jste v Praze a je pracovní den. A to je kumšt. A prachy....ty tam holt necháte, prostě za kvalitu....se platí.

La Kasa Aržentýna
Běžní lidé použijí tento nůž na steak. P. Tony Bajerana na obálky ;-)
5 způsobů přípravy
Tak přesně tady ten kousek prosím....a medium
Jeden z interiérů
Papouch jeden ze dvou (neklepat na sklo!)
Pirátskej bar (se zavěšenými židlemi)
PB jumbo špíz
H2 300gramů
Drobné srovnání (fotografující neměl potřebu si velikostí pokrmu léčit jakékoliv .- opakuji jakékoliv - komplexy)
A takhle VELKEJ špíz jsem si koupil...a celej ho sežeru!
Epesní umyvadélko
138metů na Malé Straně a 15 vs 25 mega fight ;-)