21/07/2009
3:30hod
1060,- + 140,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Tomatová polévka s bazalkou

 

Garganelli s kuřecím masem a tomatovým pestem

 

2 kopečky zmrzliny

 

Galón Mirindy

Tomatový salát s mozzarellou a toskánským olivovým olejem

 

Špagety s bazalkovým pestem a česnekem

 

Cola


Pravidelný úterně-dopolední ALIS meeting byl krátký a H2mu se nechtělo vracet se do své kanceláře a tak už před 11tou navrhl vydat se na oběd. A vzhledem k "režisérství" jsem využil příležitost a zavelel, že se trošku projdem. A šli jsme dobrou půlhodinu. Cestou probrali vše možné - od motivačních prvků pro zaměstnance až redefinování pravidel UZEA.

Cestou zpět jsem v Nerudovce ze sebe vyloudil tak mega-bizarní "mega-ale-mega", že nás to zaválo až do ve Valdštejnských zahradách, kde jsme se mezi zíráním na krápníkové stěny (vypadající jako tisícileté nánosy holubích exkrementů) chovali neodpovídajíc našemu věku.

Dlouhou cestu až na Pražský hrad jsme prokládali diskusemi nad temáty pracovního rázu a zbytek cesty trávili okukováním místních nemovitostí a vyhýbáním se turistům, kteří ve stádech zabírali někdy i celou šíři ulice. Hned jak jsme vybrali ten nejepesnejší stůl, dostal rejža příležitost vzít otěže diskuse do svých rukou, ale to se nestalo. Tak jsem se mohl pochlubit svým hw a sw apgrejdem a dále jsme debatovali relativně bezstrukturně.


BellaVista není o jídlu. Bellavista je o výhledu. O tichu. Vůni čerstvě posekané trávy. O pohodě. A když si k tomu dáte tomatovou polévku s ošatkou plnou originálního mega-chleba jako první chod, po kterém si vyberete garganelli s kuřecím masem, abyste to mohli završit dezertem, utečou Vám dvě hodiny jak voda a Vás napadne, že tohle opravdu není místo, kam máte jít na business-lunch. Tedy můžete, ale mnohem lépe se tam budete cítit s někým, kdo se zde nebude rozplývat nad svým novým SSD diskem s 64MB cache pamětí a upgradem na Windows 7 RC1.

Epesní místo, epesní stůl (číslo děvět-to si zapamatujte) a neméně epesní okolí. Bydlet či pracovat v této části Prahy je asi uber-luxusní a ten klid smísený s vůní čerstvě posekané trávy dal dnešku zcela jiný rozměr. Bůvol, který měl na svědomí tuto mozzarelku byl asi krapet neduživý až podvyživený (takže se nemohla rovnat te z Al Dente), ale chuťově nebyla špatná. Hlavní chod složený ze špaget, bazalkového pesta, cibule a česneku vypadal pěkně, ale zapoměli ho ochutit. Vyžunknul jsem tři coly a pohrdnul moučníkem – ač jsem si měl dát jahodový dort.


BellaVista je ideální místo pokud chcete nadchnout návštěvu z ciziny, získat "body" (a třeba i něco víc) u vyvolené nebo ohromit nastávající a přitom neutratit majlant. Dokonalý výhled, příjemná atmosféra a přiměřené ceny.
Tím pro dnešek končím a jdu vybrat "oběť" na které to vyzkouším....zatímco H2 to šel teď otestovat na své vyvolené.. :-)

Restaurace jak stvořená pro romantickou večeři ve dvou s výhledem na Prahu a široký pás zeleně. Jídlo mají dobré, ceny přiměřené a i obsluha byla relativně, se svými PDAčky, ochotná a efektivní.

Dojdem se najíst až na horizont
Cestou za horizontem
Welllllcome
Bellavista jídelák
Bella vista :-)
Tomatová polévka
Mega-dobrej chleba
Mozarella neduživého bůvola
Kryt na kravatu
Jů a zabalený mega-dobrý chleba v ubrousku
Garganelli s kuřecím masem
Špagety s bazalkovým pestem
Výhled
Krápníky rodiny Valdštejnů
H2 maskující se
Epesní mega strop
Bez komentáře
Skoro-senátor PB prezentující svoji budoucí misi
Pav albín +2