Java restaurant cafe
28/07/2009
1:15hod
372,- + 28,-Kč + 200,-Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Krůtí čínská pánev

 

Fanta

 

3 kopečky od Ben&Jerryho

Karmanaci - specialita dne

Roštěná z býčka zalitá speciální indonéskou omáčkou, žlutá rýže

 

Cola

 

Kornout s kopečkem od Ben&Jerryho


Google reader, boty na běhání, já a posilovna, Terakotová armáda, brand NewBalance a zilión nepodstatných věcí.

Nedostatečně jsem vytěžil právo pokládat otázky, takže jsem jen webdělníka popíchnul dotazem na jeho výkony v tělo-mučícím zařízení, nakousl a nedokončil teorii o předsevzetích a jejich neplnění a pak jsme lehce podebatovali na pracovní témata. Do příště si dávám předsevzetí se na palbu otázek lépe připravit a vytěžit dostupný potenciál beze zbytku. Po cestě do restaurace nás ohrožovaly poletující, chodící a pojízdné krávy se svými propagačními kejklemi ve jménu americké luxusní zmrzlinové značky Ben&Jerry´s a díky tomuto podnětu jsem se pokusil zachránit dnešní ne-zcela-epesní volbu.


Podvod? Či retro restaurace? Já vám nevím. Zpětně vidíc web tohodle podniku, tak si říkám jestli je to možné. Anebo jinak. Obdivuju fotografa a grafika co upravoval fotky. Jak se jim to povedlo nafotit a odstranit z fotek tu šeď, nudu a špínu, z které je ten podnik tvořen? Nebo jsem měl jen zaprášené brýle? Nevím.
Podnik na mě působil značně zašle, jakoby přežíval z období konce socializmu, kdy se v něm scházeli taxikáři a veksláci a přepočítavali své nadité šrajtofle. A do toho ten Šteindler, kterej se tam po čtvrthodině objevil a nejprve jen tak bloumal než si sedl vedle nás. Trpět paranoiou, podezřívám ještě zítra Honzu, že mě tam prodal jako kompars, do pokračování filmu Vrať se do hrobu.
No nic, vybrat si z čtyř jídel, z nichž tři jsou s bramborem a vy brambory zrovna nemusíte, je vcelku jednoduché. Krůtí čínská pánev s rýží to tedy musela vyhrát na plné čáře. A kdyby mi tam napsali, že je to kuřecí nebo vepřové, tak to tu teď píšu. To jídlo prostě mělo stejnou chuť jako celej podnik. Nemastné, neslané, možná i zašlé, ale to se skrylo pod nánosem rádoby oblohy a omáčky.

Přiznám se, že jsem improvizoval. Vytipovanou orientální restauraci Dahab Restaurant (www.dahab.cz) před pár dny zavřeli, tak jsem hledal náhradu a rozpomněl jsem se na zařízení v pasáži Lucerna, které také vonělo dálkami. Vyrazili jsme tedy do Cafe Java, či jak se to vlastně jmenuje, ale nakonec se z něj vyklubala běžná (tj. ne-moc-epesní) kantýna. Místo je zajímavé svou polohou, ne jinak ničím nepřekvapila. Číšník byl z řady žoviálních hospodských proplešatělých pánů-sympaťáků a hned na začátek, když jsem se dotázal na ještě-jiné menu, ukázal na A4ku s denní nabídkou a říká „no tady máme menu“. PTB svým klasicky-vybíravým stylem (tak tohle nejím, z tohodle bych se zblil, no a květák…..takže jediná možnost je čína) projel nabídku pěti jídel a velmi rychle vybral. Já jsem sáhnul po specialitě podniku. Jídlo bylo na stole rychle, poměrně jsem si pochutnal. Toť vše.


Takže, jednu hvězdičku si zaslouží Šteindler - buď se mu to hraní zažilo tak pod kůži, že hraje i když nehraje, nebo nehraje i když hraje..anebo já nevím :-) Objevit se tam ještě Roman Skamene a zařvat cosi na celej podnik - a to by byl mega zážitek - dal bych i dvě navíc. Ale to se holt nekonalo. Zato číšník si nemohl při placení tisícikorunou odpustit omšelý rádobyvtip "a pětset do miliónu". No koho to už dneska vytrhne? Ten vtip. I ten milión. ;-)

Druhou hvězdičku za epesní zmrzlinovej kelímek od Ben&Jerryho.

Jako závodka s lehkým puncem Indonésie Cafe Java osvědčí. Pro zážitkovou-epesnost však nikoliv. Už po pár hodinách psajít tento nemastný-neslaný text mi dělalo problém si vybavit, jak to tam vypadalo, jaké bylo jídlo atp. Průkazka na desáté jídlo zdarma, kterou jsme od pana číšníka dostali, tak asi zůstane nevyužita. Pokud o ni má někdo zájem, ať napíše na obidky@uzeo.cz. Rádi ji přenecháme ;)

Meníčko
Interiér
Specialita dne
Krutí čínská pánev
No, podívejte, v pátek jedú prýč..a neska se mi to nehodí, já musím na policájty kvůli výslechu...
Ben&Jerry