Z Guinejského zálivu
Zebří pruhovaný pohár
Mirinda
Tuňáková sloní šlápota
Z banánovníků na rovníku
Lemurova svačinka
Kaldiho osvěžující limonáda
Tak se nám H2 opět vrátil z dovolené. A tak - jak to již bývá zvykem - vyrazili jsme do tématicky blízké restaurace. A jelikož H2 trávil měsíc v Africe (konkrétně na Madagaskaru), vypravili jsem se do Ethiopia Café sídlící na Vinohradech.
Hlavním tématem byla jeho výprava do země značně vzdálené a díky mé nové iHračce jsem dostal epesní výklad doprovázený detailní prezentací na mapě.
Najít v Praze africkou restauraci je fakt těžký. Jediná v dosahu, která alespoň vizuálně odpovídala mým představám, sídlí u Jiřáku a jmenuje se Ethiopia Café. Takže jsem sebral euroatlanticky-konzervativního PTB a z moci mně svěřeného rejžovství jsem ho odvlekl do místa, kam by dobrovolně nepáchl. Diskuse se točila ohledně nové Patjovy iHračky, kterou mi nechal i osahat a taky ohledně červeného ostrova a života na něm. Trochu jsem ulevil Patjově zvědavosti a podělil se s ním o své zážitky a dojmy. Tím jsme zabili celý oběd a nic rozumného ani zábavného jsme prodebatit nestihli.
Ze zajímavého jídelního lístku jsem vybral kuřecí maso naložené ve skořici s ananasovou šťávou a dle doporučení jako přílohu dušenou rýži s rozinkami (které jsem decetně vypreparoval :-) ). Celé to bylo více jak dobré, stejně jako jídlo H2, které jsem měl možnost ochutnat.
Zmrzlinovému - Zebřímu pruhovanému - poháru taky není co vytknout.
Upřimně i já jsem byl z jídeláku zmatenej, neb jsem nebyl s to pochopit, co že je hlavní jídlo a co ne. Nakonec jsem se rozhodl pro předkrmovou palačinku (sloní šlápotu) s tuňakovým aditivem a pak jsem zakusil krmi z banánovníků na rovníku - kuřecí prsa s kurkumou, banánem a mlékem s plackama s celozrnné mouky. Bylo to dobré, stejně jako bio-limoška od Kaldiho. No a lemurovu svačinku nakonec jsem si prostě nemohl nedat! Prostředí se mi líbí, hlavně velké fotky obličejů na zdech. JInak tam moc lidí nebylo a je to docela škoda. Africká kuchyně je zajímavá a oproti té naší-české-tučné-knedlíkové je to příjemná změna. Teda, ne že by tu jídla byla nějak obvzlášť africká, ale je pravda, že chystali přímo etiopskou kuchyni a ta by mohla :)
Hmm..asi dva a půl bodu, po zakrouhlení (neodůvodněně směrem nahoru) tři. Podniku bohužel chyběl podle mne duch - nehledě na velkoformátové fotky - prostě nažluto natřený podnik ve sníženém patře.
Jo
vůbec nám nebyla nabídnuta možnost jíst pokrm rukami, které by nám byly předtím omyty - tak jako se to dělo u vedlejšího stolu :-(