Ethiopia Café
18/05/2010
1:45hod
567,- + 53,- Kč
Zážitky, zážitky, zááážitky :-)

Z Guinejského zálivu
Zebří pruhovaný pohár
Mirinda

Tuňáková sloní šlápota
Z banánovníků na rovníku
Lemurova svačinka
Kaldiho osvěžující limonáda


Tak se nám H2 opět vrátil z dovolené. A tak - jak to již bývá zvykem - vyrazili jsme do tématicky blízké restaurace. A jelikož H2 trávil měsíc v Africe (konkrétně na Madagaskaru), vypravili jsem se do Ethiopia Café sídlící na Vinohradech.
Hlavním tématem byla jeho výprava do země značně vzdálené a díky mé nové iHračce jsem dostal epesní výklad doprovázený detailní prezentací na mapě.

Najít v Praze africkou restauraci je fakt těžký. Jediná v dosahu, která alespoň vizuálně odpovídala mým představám, sídlí u Jiřáku a jmenuje se Ethiopia Café. Takže jsem sebral euroatlanticky-konzervativního PTB a z moci mně svěřeného rejžovství jsem ho odvlekl do místa, kam by dobrovolně nepáchl. Diskuse se točila ohledně nové Patjovy iHračky, kterou mi nechal i osahat a taky ohledně červeného ostrova a života na něm. Trochu jsem ulevil Patjově zvědavosti a podělil se s ním o své zážitky a dojmy. Tím jsme zabili celý oběd a nic rozumného ani zábavného jsme prodebatit nestihli.


Ze zajímavého jídelního lístku jsem vybral kuřecí maso naložené ve skořici s ananasovou šťávou a dle doporučení jako přílohu dušenou rýži s rozinkami (které jsem decetně vypreparoval :-) ). Celé to bylo více jak dobré, stejně jako jídlo H2, které jsem měl možnost ochutnat.
Zmrzlinovému - Zebřímu pruhovanému - poháru taky není co vytknout.

Upřimně i já jsem byl z jídeláku zmatenej, neb jsem nebyl s to pochopit, co že je hlavní jídlo a co ne. Nakonec jsem se rozhodl pro předkrmovou palačinku (sloní šlápotu) s tuňakovým aditivem a pak jsem zakusil krmi z banánovníků na rovníku - kuřecí prsa s kurkumou, banánem a mlékem s plackama s celozrnné mouky. Bylo to dobré, stejně jako bio-limoška od Kaldiho. No a lemurovu svačinku nakonec jsem si prostě nemohl nedat! Prostředí se mi líbí, hlavně velké fotky obličejů na zdech. JInak tam moc lidí nebylo a je to docela škoda. Africká kuchyně je zajímavá a oproti té naší-české-tučné-knedlíkové je to příjemná změna. Teda, ne že by tu jídla byla nějak obvzlášť africká, ale je pravda, že chystali přímo etiopskou kuchyni a ta by mohla :)


Hmm..asi dva a půl bodu, po zakrouhlení (neodůvodněně směrem nahoru) tři. Podniku bohužel chyběl podle mne duch - nehledě na velkoformátové fotky - prostě nažluto natřený podnik ve sníženém patře.
Jo vůbec nám nebyla nabídnuta možnost jíst pokrm rukami, které by nám byly předtím omyty - tak jako se to dělo u vedlejšího stolu :-(

Z podniku mám trochu smíšené pocity. Obsluha je z důvodů popsaných níže trošku nestandardní (což by nevadilo), stejně tak jidelák a taky mi zážitek nijak nezlepšila paní, co s kartičkou "jsem hluchoněmá" prdla na stůl nějakou hloupost a poměrně důrazně se dožadovala naší pozornosti. Bohužel si k tomu vybrala zrovna chvíli, kdy jsme se o něčem bavili s obsluhou a objednávali si a ještě ke všemu to co prodávala byla fakt chujovina. Takže ač jsem měkota a často si lecos koupím, paní odešla z nepořízenou. Líbí se mi, že tu zaměstnávají osoby se zdravotním postižením, za to mají hvězdu navíc a druhou za průkopnickou snahu přinést něco z tak zajímavého kontinentu, jako je Afrika, nejenom chuťovým buňkám v blahobytu žijících středoevropanů. Před zaokrouhlením tedy 3,5 hvězdy.

Ethiopia Café - interiér
CEthiopia Café - interiér
Jídelní lístek
Mapa Afriky
Kaldiho osvěžující limonáda
Tuňáková sloní šlápota
Z Guinejského zálivu
Z banánovníků na rovníku
Zebří pruhovaný pohár
Lemurova svačinka
Finále